De bandenspanning

Als de bandenspanning te laag is, rijdt uw auto minder goed. De levensduur van de band wordt met de helft verminderd en bovendien verbruikt u meer brandstof. Rijden met een...

Als de bandenspanning te laag is, rijdt uw auto minder goed. De levensduur van de band wordt met de helft verminderd en bovendien verbruikt u meer brandstof.

Rijden met een te lage bandenspanning is niet zonder risico want het gevaar voor een klapband is groot wegens een abnormale verwarming van het rubber.

Een te lage bandenspanning zorgt ook voor een snelle slijtage van het rijvlak en de band biedt ook minder weerstand wanneer u op slechte of vervormde wegen rijdt.

Monsieur Pneus raadt u aan de bandenspanning minstens een keer per maand te controleren.

U moet de spanning controleren als de banden nog koud zijn en de aanbevelingen volgen van de constructeur. U vindt deze meestal in het instructieboekje van de auto of aan de binnenkant van de deksel van de brandstoftank.

Vergeet ook niet de druk te controleren van het reservewiel. Zo voorkomt u problemen mocht u een lekke band hebben.

Aarzel niet naar een tankstation te gaan voor een gratis controle van de bandenspanning of als u wilt weten welke spanning uw banden nodig hebben.

Tags:

About admin